Vakmanschap
Persoonlijke service
Met liefde gegraveerd

De kracht van edelsteen

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Edelstenen
De kracht van edelsteen

In deze blog lees je over de werking van edelstenen op de mens!

Edelstenen zijn eeuwenoud en gevormd onder hoge druk en temperaturen. Door deze impact van de aarde geloven veel mensen dat de stenen bijzondere krachten bezitten.

Amethist

Uiterlijk en ontstaan van amethist

De kleur van amethist varieert van lila tot donkerpaars. De amethist krijgt deze kleur doordat het ijzer en/of mangaan bevat. Het mineraal is deels doorschijnend en heeft een glasachtige glans. Vooral in Brazilië zijn grote afzettingen van het edelsteen te vinden. Daarnaast is het kristal ook te vinden in Noord-Amerika, Azië en Rusland.

 

De werking van amethist

Amethist heeft een zuiverende en beschermende werking. Dit kristal stimuleert het zelfinzicht, waardoor je ook eerlijk kunt zijn over destructief gedrag. Daarnaast zorgt dit kristal er ook voor dat je meer inzicht krijgt in je eigen emotionele processen. Mede hierdoor is dit kristal ook geschikt om te ondersteunen bij het verwerken van trauma’s en het loslaten van destructieve gedragspatronen en/of denkpatronen.

De amethist wordt ook wel de ‘steen van matiging’ genoemd, omdat het vaak wordt gebruikt bij het omgaan met verschillende soorten verslavingen. Amethist stimuleert het voorhoofdchakra ­- derde oog chakra - en het kruinchakra. Hierdoor kan amethist de intuïtie en spirituele groei bevorderen. Bij een amethistkwarts wordt de werking van de edelsteen dankzij de kwarts versterkt. Vroeger werd het ook wel de bisschopssteen genoemd, omdat door de kerk werd gedacht dat de steen magische krachten bezat.

Daarnaast stimuleert het edelsteen amethist je innerlijke rust en balans. Hierdoor helpt het bij stress, angst, verdriet, woede, heimwee en geeft dit kristal meer rust in het hoofd. Mede door deze reden wordt de amethist ook veel ingezet tijdens meditatie.

Rozenkwarts

Uiterlijk en ontstaan van rozenkwarts

Rozenkwarts is een edelsteen uit de kwartsfamilie. De kleur is roze, variërend van lichtroze tot donkerdere stenen. De steen ontstaat in pegmatieten: dit is stollingsgesteente met hele grote kristallen. Rozenkwarts komt voornamelijk voor in Afrika en Azië, bijvoorbeeld in Madagaskar en Sri-Lanka. Maar ook op andere plekken op aarde is het mineraal te vinden.

De werking van rozenkwarts

Rozenkwarts staat bekend als de steen van onvoorwaardelijk liefde, zachtheid en geborgenheid. Vandaar dat deze edelsteen perfect geschikt is als cadeau voor geboorte of aan je partner. Rozenkwarts kan een kindje helpen om zich geliefd te voelen. Voor volwassenen is de steen populair om te ondersteunen bij zelfliefde en dichtbij jezelf staan. Het kan je helpen bij het helen van trauma’s uit je kindertijd en versterkt positieve affirmaties.

Leg rozenkwart bij je bed of in de relatiehoek van je woning om liefde en romantiek aan te trekken of harmonie te herstellen in bestaande relaties. De rozenkwarts ondersteunt mensen om hun creativiteit vrij te laten stromen, waardoor de mooiste dingen ontstaan. De edelsteen heeft een kalmerende werking en helpt bij het omgaan met heimwee. Het lost spanningen en stress op, en gaat woede en wrok tegen. Rozenkwarts verdrijft angst en wantrouwen en heft verlegenheid op. Rozenkwarts edelsteen bevrijdt onderdrukte emoties en verdriet.

Bergkristal

Uiterlijk en ontstaan van bergkristal

Bergkristal een is heldere witte of kleurloze edelsteen. De steen ontstaat uit een combinatie van zuurstof en silicium dat onder hoge temperaturen samensmelt. Bergkristal komt voor op meerdere plekken op aarde, zoals in delen van Europa, Zuid-Amerika en Azië.

 

De werking van bergkristal

Bergkristal is een edelsteen met geneeskrachtige werking. Doordat de steen zo zuiver en neutraal is, is deze perfect geschikt voor het genereren van positieve energie en helen van trauma’s. Het heeft een krachtige spirituele werking en hoge trilling. Dit stimuleert de helderheid van je geest en ontwikkeling van gaven. Ook kan de steen helpen bij het beschermen van je aura en zorgt het voor meer balans. De edelsteen heeft invloed op je mentale welzijn door het bevorderen van concentratie en het probleem oplossend vermogen. Al met al heeft bergkristal een zuiverende, vitaliserende werking en werkt het bij sommige mensen tegen misselijkheid en buikklachten.

Agaat

Uiterlijk en ontstaan van agaat

Agaat is een edelsteen die grotendeels uit doorzichtige kristallen met kwarts bestaat. Herkenbaar is de huid van de steen: een groen grijze buitenkant. Agaten vormen zich in verschillende soorten gesteente, zoals bij vulkanen. Ze komen voornamelijk uit Brazilië, Uruguay en Amerika.

De natuurlijke kleur van agaat kan variëren van grijs, blauw en groen tot rood of zwart. Ook is de steen verkrijgbaar in het paars of roze. Dit is dan vaak kunstmatig gekleurd.

 

De werking van agaat

Agaat heeft een aardende, stabiliserende werking die je bescherming biedt. Van oudsher staat het bekend als gelukssteen met genezende krachten. Deze edelsteen kan een gevoel van veiligheid geven en heeft een kalmerende werking op de geest. Voor velen helpt agaat dan ook bij het vinden van emotionele balans en innerlijke rust. De steen kan je ook helpen om beter te werken. Het bevordert je concentratie vermogen, analytisch denken en oplossingsgerichtheid. Je kunt realistische doelen stellen en hieraan werken. De krachtige agaat steen heeft dus ook werking op je persoonlijke groei.

Agaat heeft ook een positieve werking op je fysieke gesteldheid. Denk aan je zenuwstelsel, spijsvertering en bloedvaten. Voor zwangere vrouwen kan de steen bescherming bieden, wat het fijn maakt om agaat tijdens de zwangerschap bij je te dragen. De steen is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Calciet

Uiterlijk en ontstaan van calciet

Calciet is een edelsteen die grotendeels bestaat uit zout, namelijk calciumcarbonaat. Het is een van de meest voorkomende mineralen op aarde. Een andere naam voor dit gesteente is kalkspaat. De kleur van calciet varieert van kleurloos of wit tot blauw en oranje.

De werking van calciet

Calciet heeft een stimulerende werking op je persoonlijke ontwikkeling. Het kan je helpen bij het werken aan spirituele groei. Dit komt doordat de edelsteen je zelfvertrouwen en motivatie bevordert en zorgt voor innerlijke rust en kalmte. Dit mineraal heeft een positieve invloed op je denkvermogen en concentratie, wat indirect helpt bij succes. Je kunt de gekleurde steen ook inzetten bij het verwijderen van negatieve energie uit je huis of een andere ruimte. Calciet zou ook een goede werking hebben op je lichamelijke gezondheid, bijvoorbeeld bij problemen met het hart, botten en gewrichten.

Seleniet

Uiterlijke en ontstaan van seleniet

Seleniet komt voor in verschillende kleuren. Het kan gaan om een witte, oranje of groenige steen. De edelsteen wordt vaak verward met bergkristal, omdat het er soms erg op lijkt. De naam is afgeleid van de Griekse godin van de maan, Selene.

De werking van seleniet

Seleniet is een edelsteen met beschermende kracht. De steen geeft inzicht en is goed bruikbaar bij spirituele groei en meditatie. De witte steen heeft een aardende werking en heeft positieve invloed op je aura. Gebruik seleniet voor innerlijke rust, emotionele balans en vrede in jezelf. Heb je last van je rug of ontstekingen? Voor sommige mensen kan seleniet de genezing van lichamelijke klachten bevorderen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »