Vakmanschap
Persoonlijke service
Met liefde gegraveerd

Steensoorten

Steensoorten

WIJ HOUDEN VAN STENEN
Hierbij wat extra informatie over een paar stenen waar wij veel mee werken.

Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen, ook bekend als "Blauwe Steen" of wordt ook wel Arduin genoemd, is een populaire natuursteen die gewaardeerd wordt om zijn duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht. Gewonnen uit steengroeven in de Belgische Ardenne, heeft het een karakteristieke blauwgrijze kleur en fijne textuur.

In Belgisch hardsteen zitten veel kleine fossielen opgesloten, zoals kleine slakkenhuisjes, versteende zeelelies (crinoïdes), soms zie je er ook wel eens een stukje versteende honingraad in zitten.

                                         Belgisch hardsteen met fossielen

Ook zitten er in de steen zitten soms witte aders, ook wel spieren genoemd. Dit zijn breuklijnen die miljoenen jaren geleden in de aardkorst zijn ontstaan en zich hebben gevuld met kalk. Het is geen verzwakking, sterker nog als hij kapot gaat is het nooit in een kalklijn.

                                              Belgisch hardsteen breuklijn

 

Wanneer kiezen voor Belgisch hardsteen gedenksteen?

Het is een steen met een uniek karakter en authenticiteit!

Belgisch hardsteen is heel goed graveerbaar, we kunnen hier ook mooie foto's en illustraties op graveren. 

Deze steen wordt geslepen met netjes afgewerkte afgeschuinde randen, gepolijst en geïmpregneerd. De steen oogt daardoor bijna zwart en glanzend. Buiten krijgt de steen zijn oorspronkelijk grijs/ blauwige kleur en uitstraling terug.

Je kiest voor zo'n steen als je van een natuurlijke uitstraling houdt.

                                  Belgisch hardsteen gedenksteen

 

Marmer

Marmer, een prachtige metamorfe kalksteen, staat bekend om zijn elegantie en tijdloze schoonheid. Gevormd door natuurlijke druk en hitte, vertoont het unieke aderen en patronen die elke plaat of tegel een uniek karakter geven. Luxe keuze vanwege zijn glans, variëteit en artistieke uitstraling.

Deze steen komt uit de Apenijnen in Italië en is gevormd door de transformatie van kalksteen onder invloed van aardverschijvingen, hoge temperatuur en extreme druk. Door zijn metamorfose valt hij onder de metamorfe steensoorten.

                                Carrara

Het is een beroemde en geliefde marmersoort. Michelangelo maakte zijn beeldwerken ook uit deze steen. Hij reisde daarvoor af naar Carrara om zelf het blok marmer uit te zoeken waar hij mee aan het werk zou gaan. Hij had ook het idee dat het beeld al in de steen verborgen zat en dat alleen de vaardige hand van de kunstenaar nodig was om het beeld te bevrijden.

                                                   Michelangelo's David

 

Wanneer kiezen voor een marmeren gedenksteen?

Wij werken graag met marmer omdat het teneerste een hele mooie steensoort is. Prachtig afgewerkt met afgeschuinde randen en een gezoet oppervlak voor zijdeglans.

De steen laat zich goed graveren en we lakken deze gravure in, met een hoogwaardige zwarte of gouden lak

Je kiest voor deze als je mooie lichte steen zoekt met een sjieke uitstraling!

                                    Carrara Bianco gedenksteen

Leisteen

Leisteen, een splijtbare metamorfe steen, fascineert met zijn gelaagde structuur en rijke tinten, vaak variërend van grijs en zwart tot groen en rood. De unieke textuur en kleurschakeringen van leisteen hebben een rustieke charme. Wij werken alleen met de meest voorkomende variant, de zwarte leisteen. Leisteen is vorstbestendig en tegen temperaturen tot 200 grd Celcius bestand. Het komt in heel veel delen van de wereld voor, er zijn steengroeven in Engeland, Spanje, Zuid-Afrika, China, Canada en nog vele andere.  

                                                 Leisteen

Leisteen is gevormd door een kleirijk sediment zoals kleisteen en schalie, dit is in de natuur onder hoge druk getransformeerd naar deze harde steensoort. De mineralen die er in voorkomen zijn kwarts, mica, hematiet rutiel, grafiet en pyriet. Pyriet is af en toe wel zichtbaar. Dat zijn goudkleurige deeltjes die in het oppervlakte van leisteen zichtbaar kunnen zijn.

Leisteen is gevormd in laagjes en dat zie vaak bij een breuk, dat het verbrokkeld in plaatvormige delen.

Leisteen heeft vele toepassingen als: dakbedekking, schrijfplankjes, wapenschild, vloertegels, naamborden, gedenkstenen etc

Wanneer kiezen voor een leisteen gedenksteen?

Leisteen is relatief goedkoop en in diverse maten verkrijbaar met mooie getrommelde randen.

Het is goed te graveren en is heel duurzaam!

Naast gedenkstenen van leistenen hebben we ook fotolijsten, klokken, naamborden en onderzetters van leisteen.

         LEISTEEN TOEPASSINGEN LOVELY STONES

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »